De weggeefwinkel

Gisteren reed ik met een volle bakfiets naar de weggeefwinkel in Amsterdam. De inhoud bestond uit 3 krukjes, een voedingskussen, een damestas, 2 kinderzitjes, tas vol met kinderschoenen, kinderkleding, een fietshelm en een po. Spullen die al lange tijd op een nieuwe eigenaar zaten te wachten.

In de weggeefwinkels mag je onbeperkt spullen brengen, mits schoon en van redelijke kwaliteit. Je mag ook spullen meenemen, maar slechts 5 items per keer. Dit om te voorkomen dat handelaren er hun voordeel mee doen. Of dat mensen allerlei zaken meenemen die ze niet nodig hebben.

Om te geraken tot een leeg huis, en wie wil dat niet, is dit een fantastische mogelijkheid. De spullen krijgen een tweede leven waardoor ik met een gerust hart kan slapen. En de nieuwe eigenaar hoeft er niets voor te betalen.

Dat er belangstelling is voor gratis spullen bleek nadat ik de fiets voor de winkel had geparkeerd. Nog voordat ik de items naar binnen kon dragen, waren de krukjes al weg. Zelfs voor de po werd ik hartelijk bedankt.

Ik ga proberen elke week een ritje te maken. Totdat het huis bijna leeg is. Daarna krijgt de rest een vaste plek en hoef ik nooit meer op te ruimen.

Weggeefwinkel Amsterdam